4 personen, 60 minuten

Baharat Balletjes

Dit is ook weer een beroemde Libanees-Armeense mezzeklassieker. Laat de balletjes op laag vuur in de saus gaar pruttelen zodat ze niet te droog worden

 

Ingrediënten

4 personen

Lamsgehakt
500 g
Knoflook
3 teentjes
Uien
2 stk
Baharat van SOUQ
3 el
Peper en zout
naar smaak
Milde olijfolie
2 el
Zure kersenjam
2 potten van 360 g
Citroensap
naar smaak
Turkse yoghurt
200 ml
SOUQ sumak van SOUQ
3 el

Bereidingswijze

Stap 1: Pel de uien en knoflook en rasp ze fijn. Meng het gehakt met de uien, knoflook, 2 eetlepels baharat en naar smaak wat peper en zout. Draai er met natte handen balletjes van.

Stap 2: Verwarm op matig vuur de olie in een pan en voeg daar de rest van de baharat en de zure-kersenjam aan toe. Breng zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak wat peper, zout en eventueel wat citroensap toe.

Stap 3: Leg de balletjes in de saus en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar worden. Voeg eventueel een scheutje heet water toe, mocht de saus te dik worden.

Stap 4: Meng de yoghurt met de sumak.

 

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Baharat

NAAR PRODUCT

Koh Thai rijstvellen

Sumak

NAAR PRODUCT