4 personen, 30 minuten
Hummus musabbaha
Hummus musabbaha – grove hummus
Ingrediënten
4 personen
Kikkererwten
1 pot of 250 g vers gekookt
Citroensap
naar smaak
SOUQ tahina
1/2 potje
Knoflook
1/2 klein teentje
Pijnboompitjes
2 el
Olijfolie
naar smaak
Paprikapoeder
naar smaak
SOUQ flatbread
naar eigen hoeveelheid
Bereidingswijze
Stap 1: Mix de helft van de gare kikkererwten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer met een scheutje water, citroensap, flink wat tahina en wat zout: het moet heel smeuïg en bijna vloeibaar worden.
Stap 2: Stamp of prak de rest grof met een beetje geraspte knoflook en zout naar smaak.
Stap 3: Frituur de pijnboompitjes in wat olie goudbruin. Schep de grove en smeuïge hummus door elkaar en besprenkel met nog wat tahina en de pijnboompitjes en bestrooi met wat paprikapoeder.