4 personen, 30 minuten

Kardemomkebab met sumak en groene kruiden

Kardemomkebab met sumak en groene kruiden

Ingrediënten

4 personen

SOUQ platbrood
1/2 stk
SOUQ Kardemom peulen
3 stk
Knoflooktenen
2 stk
SOUQ sumak
2 el
Zout
naar smaak
Rundergehakt
500 g
Verse peterselie
1 bos
Verse dille
1 bos
Grote ui
1 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Scheur ½ platbrood in kleine stukjes en week in wat water zacht. Stamp de zaadjes van 3 kardemom peulen fijn, rasp 2 teentjes knoflook fijn en voeg samen met 1 el sumak en wat zout toe aan het gehakt.

Stap 2: Snijd 1 bosje peterselie en 1 bosje dille fijn.

Stap 3: Meng 2/3 van de kruiden en het brood door het gehakt.

Stap 4: Snijd 1 grote ui in halve ringen, meng met 1 el sumak en wat zout, kneed erdoor tot glimmend.

Stap 5: Vorm met je handen kebabs van het gehaktmengsel. Gril de kebab in de grillpan of in de oven tot goudbruin. Serveer met de sumak-uien en de rest van de groene kruiden.