
4 personen, 45 minuten
Kippendijen met barberries
De combinatie van barberries en onze specerijenmix baharat maken deze kippendijen niet te doen zo lekker! Baharat is kruidig door de mix van piment, kaneel, korianderzaad, gember, nootmuskaat.
Wist je dat piment ook bekend als allspice, hoofdbestanddeel van seven spice. De naam zegt het al, het is een complexe warme specerij die naar veel andere smaakt: peper, anijs, nootmuskaat, kaneel.
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Wrijf de kippendijen in met wat zout, peper en de helft van de baharat. Laat even marineren.
Stap 2: Snijd de knoflook en uien fijn.
Stap 3: Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de uien en knoflook toe met de rest van de baharat en wat zout. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes bakken.
Stap 4: Snijd de walnoten fijn. Voeg een scheutje water, de walnoten en de barberries toe.
Stap 5: Zet het vuur iets hoger en voeg de kippendijen toe. Bak rondom bruin in 5 min.
Stap 6: Stoof de kip gaar in 20 min. gaar op laag vuur.
Stap 7: Voeg naar smaak wat granaatappelmelasse toe en evt. nog een scheutje water. Bestrooi met de kruiden.
Ook lekker met
Libanese bloemkool
NAAR RECEPT
Geplette aardappel met Aleppo peper en citroen
NAAR RECEPT

