4 personen, 30 minuten
Mediterrane gehaktballetjes met rijstpilaf
Mediterrane gehaktballetjes met rijstpilaf
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Rasp 1 ui en 2 tenen knoflook en meng met 1 el vers gehakte rozemarijnblaadjes en 1 el mediterrane gehaktmix door 250 g gehakt, breng op smaak met zout. Vorm balletjes van het gehakt.
Stap 2: Snijd 2 uien fijn en pel 2 tenen knoflook en bak in een flinke laag olijfolie op laag vuur. Voeg ½ el paprikapoeder toe.
Stap 3: Voeg 1 blik polpa of gepelde tomaten toe en 1 el fijngehakte verse rozemarijn. Voeg 300 g risottorijst toe. Voeg 2 blikken water toe en stoof beetgaar in 15-20 min. Roer af en toe. Breng op smaak met zout.
Stap 4: Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur goudbruin in 10 min. in olie
Stap 5: Meng 2 el fijngesneden peterselie door de rijst. Besprenkel met nog wat olijfolie en schep de balletjes erop.