Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Moutabal van aubergine

Moutabal van aubergine – easy auberginedip

Ingrediënten

4 personen

Aubergine
1 stk
Yoghurt
2 el
SOUQ tahina Nadia & Merijn's
1-2 portje
Zout
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Granaatappelpitjes
handje
SOUQ Sumak
1/2 el

Bereidingswijze

Stap 1: Gril de aubergine in je gasvlam of op de bbq of in een hete oven tot de schil zwart blakert en het vruchtvlees helemaal zacht is.

Stap 2: Snijd voorzichtig open en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.

Stap 3: Pureer met een staafmixer fijn en meng al roerende goed de yoghurt en tahina erdoor, breng op smaak met zout.

Stap 4: Strijk mooi glad over een bordje, besprenkel met olijfolie en bestrooi met granaatappelpitjes.