10 personen, 0 minuten
Rozen Barberry Gin
Natuurlijk is een goede gin op zich al lekker, met een kleine toets jeneverbes. Maar soms wil je gewoon een extra kruidige Arabische toets. Laat de gin dan trekken met lekkere smaakmakers. Wij geven hier een aanzet maar als jij liever andere specerijen wilt gebruiken, be our guest!
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Doe de gin met de barberry’s, rozenknopjes, sinaasappelschil en het takje rozemarijn in een luchtdicht afsluitbare fles.
Stap 2: Laat de drank een paar uurtjes tot een paar dagen op een donkere koele plek infuseren (intrekken). Schud de fles enkele keren per dag. Proef of de gin naar je smaak is. Lekker? Zeef de op smaak gebrachte gin terug in zijn originele fles of in een andere afsluitbare fles.
Stap 3: Serveer de gin puur of met wat ijs en/of ijswater