2 personen, 30 minuten
Salade Fattoush
Deze knapperige salade met crunchy brood zorgt ervoor dat je bij iedere hap weer een andere smaak proeft. Zuur, zoet, bitter, zout, je blijft maar door eten!
Ingrediënten
2 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Was en scheur de sla in kleine stukken. Pluk de kruiden. Scheut het brood en meng met wat olijfolie, 1 el sumak of za’atar en wat zout. Gril onder een hete gril goudbruin en knapperig.
Stap 2: Snijd de komkommer en tomaat in kleine stukjes. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakjes. Snijd eventueel 1/2 bio citroen in plakjes en snijd die plakjes in reepjes.
Stap 3: Snij de komkommertjes en tomaatjes klein en de citroen en radijsjes in plakjes.
Stap 4: Meng een scheut grenaatappelmelasse met een scheut olijfolie, voeg peper en zout naar smaak toe. Breng eventueel nog op smaak met citroensap en sumak. Meng alle ingrediënten met de dressing en meng het brood er vlak voor het serveren doorheen.
Ook lekker met
Libanese bloemkool
NAAR RECEPT
Dadelballetjes met sesam en kardemon
NAAR RECEPT
Kippendijen met barberries
NAAR RECEPT