4 personen, 30 minuten
Turkse Kebab met dipsaus
Turkse Kebab aan een spies of platte burgers. Alles kan met kebab!
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd 2 teentjes knoflook en 1 bosje peterselie fijn.
Stap 2: Meng 400 g gehakt met de knoflook, peterselie, 2 el specerijenmix voor Turkse Kebab of Marokkaanse gehaktballetjes en 3 eetlepels zoete paprikapasta of poeder. Mix fijn en vorm er 4 platte burgers van. Of vorm steeds om een spies heen een platte kebab van het gehakt; je knijpt het als het ware eromheen.
Stap 3: Grill of bak de platte kebab tot ze gaar en goudbruin zijn aan elke kant, kan op de BBQ.
Stap 4: Maak de harissa dip met 1 of 2 eetlepels harissa naar keuze. Voeg de yoghurt toe en strooi een halve eetlepel Sumak over de dip.
Stap 4: Serveer met gegrilde pepers, platbrood en bestrooi met wat fijngesneden lente-ui.